Καθρέφτης

Καθρέφτης

Καθρέφτης για κρέμασμα

Ένας καθρέφτης μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο πιο φωτεινό δίνοντας την ψευδαίσθηση ότ

Καθρέπτης με διακοσμητική μεταλλική κορνίζα χειροποίητη
καθρέφτης σφυρήλατος

ι είναι πιο μεγάλο. Δείτε πώς να κρεμάσετε έναν καθρέφτη και ποια είναι τα καλύτερα σημεία μέσα στο σπίτι για να τον βάλετε. Πριν ξεκινήσετε πρέπει να ξέρετε πως δεν είναι όλοι οι καθρέφτες προορισμένοι για κρέμασμα. Κάποιοι καθρέφτες έχουν τόσο μεγάλο βάρος που είναι αδύνατον να κρεμαστούν με ένα μόνο καρφάκι. Με λίγα λόγια καλό είναι να βάλετε καρφιά με ούπα  στην κάθε γωνία του καθρέφτη αν αυτός είναι πολύ μεγάλος και βαρύς. Πάνω απ’ όλα να έχετε την ασφάλεια τη δική σας και των παιδιών σας.

 

Δώστε κλίση

Ένα άλλο, επίσης πολύ σημαντικό tip, είναι να κρεμάσετε τον καθρέφτη σας ψηλά στον τοίχο και με κλίση προς τα κάτω έτσι ώστε να δείχνει περισσότερο το ίδιο το δωμάτιο. Αλλιώς θα βλέπετε μονίμως το ταβάνι, που δεν είναι και ό,τι πιο ενδιαφέρον.

Προτιμήστε την κορνίζα

Παρόλο που στα περισσότερα μπάνια ο καθρέφτης είναι κολλημένος στον τοίχο χωρίς κορνίζα, εσείς μπορείτε να κάνετε τη διαφορά βάζοντας τον καθρέφτη σας σε κορνίζα και κρεμώντας τον πάνω από τον νιπτήρα . Αν θέλετε να κρεμάσετε έναν καθρέφτη σε μια τέτοια δύσκολη επιφάνεια, όπως είναι το πλακάκι ή το γυαλί, χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι ειδικό για τέτοιες επιφάνειες.

Φωτίστε το σαλόνι

Για να αντανακλά πολύ όμορφα το απογευματινό φως στο σαλόνι σας (αν φυσικά αυτό κοιτάει προς το νότο) βάλτε τον καθρέφτη στον τοίχο που βρίσκεται απέναντι από το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα του δωματίου.

Φωτίστε το χολ

Καθρέφτης με διακοσμητική μεταλλική κορνίζα χειροποίητη

Οι περισσότεροι διακοσμητές συμφωνούν πως το καλύτερο σημείο για να βάλετε έναν καθρέφτη είναι η είσοδος του σπιτιού. Πέρα από το ότι είναι κάτι όμορφο που θα θαυμάσει κάποιος με το που θα μπει στο σπίτι σας ταυτόχρονα θα κάνει το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος και πιο φωτεινός. Και θα τσεκάρετε και τις λεπτομέρειες της εμφάνισής σας πριν βγείτε από το σπίτι.

Ταιριάξτε τον με τον φωτισμό

Αν θέλετε να κρεμάσετ

ε έναν καθρέφτη στην τραπεζαρία τότε καλό είναι να διαλέξετε κάποιον με πιο δραματική όψη (επιλέξτε, για παράδειγμα, έναν vintage καθρέφτη) ειδικά αν έχετε και πολυέλαιο στο κέντρο του δωματίου. Ο πολυέλαιος κα

ι το φως του θα αντανακλάται τέλεια στον καθρέφτη.

Καλό είναι να θυμάστε πως τα ψηλοτάβανα δωμάτια χρειάζονται κάθετους καθρέφτες, ενώ  στα μακρόστενα δωμάτια ταιριάζουν καλύτερα οι παραλληλόγραμμοι, οριζόντιοι καθρέφτες.

 

[fbshare type=”button”]

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu
×
×

Cart