Selected:

λουκουμαδιέρα συσκευή ντονατς

6,50

λουκουμαδιέρα συσκευή ντονατς

6,50

λουκουμαδιέρα

Απολαύστε φρέσκα λαχταριστά donuts και λουκουμάδες με αυτή την εξαιρετική  λουκουμαδιέρα .

Κατηγορία:

Περιγραφή

λουκουμαδιέρα

Απολαύστε φρέσκα λαχταριστά donuts και λουκουμάδες με αυτή την εξαιρετική  λουκουμαδιέρα . Πολύ απλή στη χρήση, απλά γεμίστε τη με ζύμη και πιέστε το έμβολο στο πάνω μέρος της για να εξάγει την ζύμη από το κάτω μέρος όπου βρίσκεται το στόμιο και για διαμορφώσει έτσι τον λουκουμά.

Η λουκουμαδιέρα είναι το  απόλυτο εργαλείο για σπιτικά λαχταριστά ντόνατ και λουκουμάδες  ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά και θέλετε να ξέρετε τι τρώνε.

Συνταγή για λουκουμάδες

Για τους λουκουμάδες

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. κορνφλάουρ
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 280 ml νερό χλιαρό
  • λάδι για τηγάνισμα

Για το σιρόπι και το σερβίρισμα

  • 250 ml νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 φέτα λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • σουσάμι για πασπάλισμα
  • κανέλα για πασπάλισμα
  • μέλι για πασπάλισμα

Οδηγίες εκτέλεσης

  • Ξεκινάμε με το σιρόπι μιας και πρέπει να είναι κρύο όταν ρίξουμε μέσα τους λουκουμάδες. Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό το λεμόνι και το μέλι σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος για να κρυώσει πιο γρήγορα.
  • Σε ένα ρηχό μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους λουκουμάδες εκτός από το λάδι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένας χυλός. Προσέχουμε το νερό να μην είναι καυτό αλλά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη  και το αφήνουμε να φουσκώσει σε θερμό και ξηρό περιβάλλον για 30 – 45 λεπτά.
  • Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει. Αν έχουμε θερμόμετρο ελέγχουμε τη θερμοκρασία που πρέπει να είναι 180 βαθμούς.
  • Ετοιμάζουμε και ένα ποτήρι με νερό και μέσα βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού και βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο απορροφητικό χαρτί για να τραβάει το λάδι από το τηγάνισμα των λουκουμάδων.
  • Για να γίνουν έξτρα τραγανοί οι λουκουμάδες μας θα τους τηγανίσουμε δύο φορές.
  • Όταν το λάδι έχει φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία βάζουμε το χέρι μας στο μπολ με τη ζύμη, παίρνουμε ζύμη στη φούχτα μας και αρχίζουμε να την κλείνουμε μέσα στο χέρι μας. Αυτή ξεκινά να ξεχειλίζει ανάμεσα από τον δείκτη και τον αντίχειρα. Έχουμε το κουταλάκι στο άλλο χέρι και με αυτό παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη τις οποίες αφήνω να πέσουμε μέσα στο τηγάνι.
  • Μιας και το κουτάλι είναι υγρό εύκολα αποκολλάται η ζύμη από το κουτάλι και πέφτει στο τηγάνι. Έτσι κάθε φορά πρέπει να το βουτάμε στο νερό.
  • ‘Κόβουμε” λοιπόν μικρά λουκουμαδάκια τα αφήνουμε να πέσουν μέσα στο λάδι και όταν έχουμε κάνει αρκετά με μια τρυπητή κουτάλα τους γυρνάμε και τους αφήνουμε να ψηθούν και από την άλλη.
  • Βέβαια στην περίπτωση που έχετε λουκουμαδιέρα παρακάμπτετε όλη την παραπάνω διαδικασία και βάζετε την ζύμη μέσα στο δοχείο και έτσι γλιτώνετε από αρκετό κόπο και χρόνο.
  • Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ ρόδινο χρώμα και τους αφαιρούμε από το τηγάνι. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να τελειώσουν όλοι.
  • Τους αφήνουμε στο πιάτο μέχρι λίγα λεπτά. Τότε ζεσταίνουμε ξανά το λάδι και τους τηγανίζουμε μια φορά ακόμα σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και να τραγανίσουν.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και τους πετάμε στο κρύο σιρόπι. Εκεί ρουφάν όσο χρειάζονται.
  • Πασπαλίζουμε με κανέλα και σπόρους σουσαμι

Η συνταγή είναι από τον Άκη Πετρετζίκη

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “λουκουμαδιέρα συσκευή ντονατς”
×
×

Cart